De Kiem van Houten op de agenda

06/04/2018

Fasering en planning van Houten's nieuwste woonwijk in De Grassen Noord

Overweldigende belangstelling

Vanaf het moment dat bekend werd dat Jansen Bouwontwikkeling de gronden op de locatie van De Grassen Noord had aangekocht druppelden de belangstellenden binnen. Druppelen werd stromen. Inmiddels is de belangstelling enorm. Sinds de lancering van de landingspagina en onze Facebookpagina hebben we inmiddels
meer dan 2600 belangstellenden mogen noteren.
De Kiem van Houten staat op de kaart!

De Kiem van Houten biedt…

… mooi, groen, ruim en duurzaam wonen. Zo, dat is een statement. We weten dan ook wat we te bieden hebben. In De Kiem van Houten wordt een ruime diversiteit aan woningen en appartementen in enkele fases gebouwd. Er kan gekocht of gehuurd worden, waarmee een brede doelgroep aan zijn ‘woontrekken’ komt. Een tipje van de sluier lichten we nu vast op. De eerste van de ca. 300 woningen die gebouwd zullen worden zijn hoek- en rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. We combineren de aantrekkelijke charme van de stijl van de jaren dertig met het comfort en de duurzaamheid van nu, door Nul-Op-de-Meter (NOM) én gasloos te bouwen.
Met voldoende groene ruimte om te spelen en te relaxen. In De Kiem van Houten kun je toekomstbestendig in optima forma wonen.

Planning

De snelheid van de ontwikkeling en de daarmee samenhangend planning van een groter nieuwbouwplan – we praten tóch over circa 300 woningen en appartementen in diverse varianten – wordt mede bepaald door de procedure van de sanering van het plangebied. Bodemsanering is nodig om de bouwgrond, waar in het verleden boomgaarden stonden, schoon op te leveren voordat er gebouwd wordt. Bovendien zijn er naast de gemeente Houten en Jansen Bouwontwikkeling nogal wat partijen betrokken bij de ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de stedenbouwkundige, diverse adviseurs, de architect, de aannemer, de wooncorporatie, de makelaars, omwonenden… en meer. Je begrijpt dat een planning dan soms aangepast moet worden. Soms gaat het vlotter en de andere keer loopt het wat uit.

Op onderstaande afbeelding is de fasering van De Kiem van Houten afgebeeld. Je ziet de eerste fase aan de noordzijde van het plan. Fase 1 is opgesplitst in 3 deelfases:  1A | 1B | 1C.

De planning van Fase 1 ziet er zo uit:

Fase 1A | Vrijstaande woningen en patiobungalows
Op dit moment wordt een architect geselecteerd. Rond de zomer is meer bekend over de planning.

Fase 1B | Hoek- en tussenwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen
In de eerste bouwronde – Fase 1B – worden woningen gerealiseerd aan de noordwestzijde van de planlocatie, tegen het Overdamspad. We zijn dan ook druk doende om de aannemer te selecteren die voor ons de woningen gaat ontwerpen en bouwen. De start van de verkoop wordt na de zomer verwacht. Als alles meezit kan met de bouw van de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2019 gestart worden.

Fase 1C | Appartementen en hoek- en tussenwoningen
We zullen in de tweede bouwpluk – Fase 1C – een aantal appartementen en een combinatie van grondgebonden huur-
en koopwoningen realiseren. De appartementen zijn specifiek bestemd voor (sociale) huur. We zijn in gesprek met een wooncorporatie om deze fase verder uit te werken en de invulling te finetunen.

Fase 2 | Hoek- en tussenwoningen | tweekappers en vrijstaande woningen
Ten zuiden van Fase 1 wordt Fase 2 gerealiseerd. Wanneer deze fase volgt hangt mede af van de ontwikkeling van Fase 1. Er is op dit moment dan ook nog geen realistische planning af te geven.
Wij werken eraan om deze fase zo spoedig mogelijk na Fase 1 te laten volgen.

Inloopavond gemeente

De gemeente Houten organiseert een inloopavond over de
actuele stand van zaken met betrekking tot de invulling van het plangebied. In eerste instantie worden omwonenden geïnformeerd over het stedenbouwkundig plan en verkeersgerelateerde zaken, waaronder de ontsluiting van de wijk. Vertegenwoordigers van de gemeente, Jansen Bouwontwikkeling en Buro Waalbrug – het stedenbouwkundig bureau – zijn hierbij aanwezig. Ook belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld om zich te laten informeren.
Let op: de inloopavond heeft slechts een informatief karakter voor wat betreft het stedenbouwkundig plan en is niet gericht op een (voor)verkoop. Je ziet daarom nog geen afbeeldingen van woningen, er worden nog geen prijzen, c.q. prijsindicaties afgegeven en het is niet mogelijk om een optie te nemen. Ook de planning van de start verkoop, de start van de bouw en een eventuele eerste opleveringsprognose staat nog niet vast. Hiervoor is het nét nog even te vroeg. We zorgen ervoor dat iedereen gelijktijdig ingelicht wordt over de (voor)verkoop.
De informatie die op de inloopavond wordt getoond vind je op de website van de gemeente Houten.

Besluit je om toch even te gaan kijken? Kom dan tussen 20.30 – 21.30 uur naar het Gemeentehuis aan de Onderdoor 25 in Houten om je licht op te steken over de stand van zaken.

Verkeersinformatie

We besluiten deze nieuwsbrief met verkeersinformatie. Tijdens de bouwperiode wordt de verkeersstroom net even iets anders. Dat hoort er nu eenmaal bij. Er wordt voor gezorgd dat er zo min mogelijk overlast voor de bestaande wijk zal zijn. Autoverkeer voor omwonenden van de bestaande wijk Grassen en nieuwe bewoners wordt vanaf de Rondweg richting de wijk geleid via Het Gras en Kamgras. Het bouwverkeer wordt via Raaigras en een tijdelijke weg langs Castellum naar de planlocatie geleid.

Online aanmelden

Wil je ook graag wonen in De Kiem van Houten? Meld je dan online aan en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief in je mailbox.

Facebook

Met onze Facebookpagina blijf je ook gemakkelijk bij! Wil je De Kiem van Houten volgen? We posten regelmatig nieuws en informatie.

Onze makelaars staan voor je klaar

Het gezamenlijke verkoopteam van onze Houtense makelaars De Keizer Makelaarsgroep en Brecheisen Makelaars hebben er veel zin in om De Kiem van Houten te verkopen. Dit doen zij onder de naam Verkoopcombinatie Nieuwbouw Houten. Je kunt zowel vóór als tijdens de verkoopperiode bij hen terecht met al je vragen.

Met al deze informatie ben je weer helemaal up to date. Nog even en dan is de website online, de beste plek om de vinden wat je wilt weten over De Kiem van Houten. We houden je op de hoogte!