Gezellige oplevering Victoria Haarsteeg

Een feestelijk moment in Haarsteeg: op vrijdagmiddag 17 november 2023 vierden de bewoners van Victoria Haarsteeg fase 3 de oplevering van de laatste 58 woningen van het nieuwbouwplan.

Victoria Haarsteeg is een waardevolle uitbreiding van het gemoedelijke dorp Haarsteeg. Gefaseerd heeft VOF Victoria Haarsteeg (een samenwerkingsverband tussen Van de Klok B.V. en Jansen Bouwontwikkeling B.V.) in totaal 160 energiezuinige woningen gerealiseerd. In deze veelzijdige wijk bouwen nu veel gezinnen aan hun toekomst.

Ter afronding van het nieuwbouwplan hebben de ontwikkelaars drie insectenhotels ter beschikking gesteld. Deze middag zijn ze in het openbaar gebied van de ruim opgezette wijk geplaatst. Insecten zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Samen met de natuurvriendelijke wadi’s, planten, de andere dieren, het bodemleven én de grond zijn ze onderdeel van alles wat leeft.

Na de toespraken van wethouder Johan Meesters van de gemeente Heusden en Rob Goetheer van Jansen Bouwontwikkeling B.V. onthulde de wethouder één van de drie insectenhotels. Daarna was het tijd voor een hapje en drankje en een ontmoeting met de nieuwe buren. Het was een gezellig opleverfeest met een goede opkomst van de bewoners van de woningen aan de Claudius Civilis, Kan-Kan en Ernst en Luim.