Ondertekening realisatieovereenkomst Achter de Schans Werkendam | Fase 1

Wijchen, 2 februari 2023 – Vandaag ondertekenden Reuvers Ontwikkeling & Bouw en Jansen Bouwontwikkeling de realisatieovereenkomst voor de bouw van 61 woningen in Fase 1 van nieuwbouwplan Achter de Schans te Werkendam. Tonnie Reuvers, directeur van Reuvers Ontwikkeling & Bouw, en Jeroen Jeukens, directeur van Jansen Bouwontwikkeling, kijken samen uit naar de realisatie van de woningen. De prognose is om aan het einde van het tweede kwartaal van 2023 met de bouw te starten.

Achter de Schans, de nieuwe uitbreidingswijk van Werkendam, ligt aan de noordoostzijde van de kern. Rondom de centrale waterlijn van het vaartje ‘De Binnenvliet’ ontstaat een prachtige groene ‘binnenwereld’ met zicht op de agrarische omgeving. Aan de zuidzijde is de dijk Schans gelegen. Achter de Schans staat voor ontmoeting. Een deel van de woningen wordt zo vormgegeven dat er interactie met de straat ontstaat, bijvoorbeeld door middel van grote raampartijen. Ook de openbare ruimte wordt dusdanig vormgeven dat ontmoeten centraal staat. Er is ruimte voor spelen, fietsen en wandelen.

In Fase 1 worden verschillende typen en categorieën woningen gebouwd. Het betreft 2 vrijstaande woningen, 18 twee-onder-één-kapwoningen, 4 levensloopbestendige woningen en 37 hoek- en tussenwoningen, waaronder 10 starterswoningen. De woningen zijn van de hand van Schippers Architecten BNA en CIER Architecten BNA. In Achter de Schans woon je duurzaam en gasloos met balansventilatie, warmtepomp met bodembron, vloerverwarming en -koeling.

Er zijn nog enkele woningen te koop, vraag bij De Makelaars van Altena naar de mogelijkheden.

Projectwebsite: www.nieuwbouwwerkendam.nl