Start verkoop De Kiem van Houten bekend

23/10/2018

Noteer 22 november alvast in je agenda!

Terwijl de temperaturen nog lang zomers waren heeft de herfst nu dan toch echt zijn intrede gedaan. De herfstvakantie is begonnen en de verkoopfase van De Kiem van Houten Fase 1B staat op je stoep…

Start verkoop ‘Meet&Greet’

Op donderdag 22 november a.s. is het eindelijk zover. Tussen 18.00 – 20.00 uur ben je van harte welkom tijdens de start verkoop Meet&Greet in De Roskam aan Plein 25 in Houten. Op dat moment ligt alle verkoopdocumentatie voor je klaar om mee te nemen. Het verkoopteam van De Keizer Makelaarsgroep, Brecheisen Makelaars en het projectteam van Jansen Bouwontwikkeling staan dan klaar om je vragen te beantwoorden. Direct na de Meet&Greet start de definitieve online inschrijving.

Spreek je interesse uit!

Vanaf maandag 5 november a.s. kun je je interesse aangeven voor een woningtype. De rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen staan dan met impressies, plattegronden en interieurs online. We geven op dat moment ook een indicatie van de vrij-op-naamprijzen. Via de website kun je via een interesseformulier alvast je woningtypevoorkeur aangeven.
Let op: het betreft hier nog geen definitieve inschrijving. Dat kan online, direct na de start verkoop.

Inschrijfvoorwaarden en toewijzing

In de aanloop naar de Meet&Greet vertellen we je meer over de inschrijfvoorwaarden en de toewijzingsprocedure.

Aannemer Fase 1B

In Fase 1B worden straks in totaal 66 woningen gebouwd: 34 tussenwoningen, 8 hoekwoningen en 24 twee-onder-een-kapwoningen. Bouwbedrijf Van Grunsven Erp B.V. uit Erp gaat deze eerste deelfase realiseren. Dit bouwbedrijf heeft ruime ervaring met het bouwen van Nul-op-de-Meterwoningen, wat bijzondere expertise vereist. Bovendien hebben zij, naast veel ervaring, de technische kennis én de capaciteit. Een uitstekende start voor Fase 1B. Op dit moment worden de punten op de i gezet met de technische uitwerking van de ontwerpen van de architect.

Meten is weten!

Om van een schetsmatig stedenbouwkundig plan van De Kiem van Houten een uitvoerbaar plan te kunnen maken heeft Ingenieurs- en adviesbureau Re-Infra B.V. uit Wijchen met behulp van GPS een uitgebreide plankaart van het gebied gemaakt. Er werd heel wat afgemeten: elke boom, put, kabel en leiding werd letterlijk op de kaart gezet. Naast inmeten is Re-Infra verantwoordelijk voor het uitwerken van het stedenbouwkundig plan tot een civieltechnisch plan. Hierin staan alle kavels, wegen en het openbaar gebied met groen tot in detail uitgewerkt. Ook wordt de waterhuishouding in het nieuwbouwplan door hen berekend en uitgewerkt. Door precies te meten weet je zeker dat alles wat je straks ziet in het openbaar gebied maar ook alles wat onzichtbaar in de grond zit klopt als een bus!

Stedenbouw, beeldkwaliteit en architectuur

De gemeente Houten maakte enkele jaren geleden al een bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan voor het plangebied van De Kiem van Houten. Stedenbouwkundig adviesbureau Buro Waalbrug uit Beuningen maakte met het bestemmingsplan in de hand het stedenbouwkundig ontwerp, dat mooi voortborduurt op de al aanwezige structuur in de directe omgeving van het plan. In de nieuwsbrief van april jl. heb je er al een glimp van kunnen opvangen. Nadere uitwerking van het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan volgen natuurlijk nog, maar ze vormen wel het uitgangspunt. Het stedenbouwkundig plan laat zien hoe De Kiem van Houten er straks daadwerkelijk uit gaat zien en geeft het karakter van de nieuwe wijk weer. Gedurende het hele project blijft Buro Waalbrug de kwaliteit bewaken, waardoor de wijk eenheid en rust zal uitstralen.

CIER Architecten uit Dongen tekende de ontwerpen van Fase 1B. Goed samenspel tussen ontwikkelaar, bouwer en architect resulteert in ontwerpen die niet alleen technisch goed in elkaar steken maar ook nog eens mooi ogen. Kijk, dáár houden we van! Nog vóór de start verkoop laten we de definitieve beelden zien.

De nieuwe website is online!

Je bent vanaf nu welkom op de site van De Kiem van Houten! Kijk je even rond, dan zie je dat nog niet alles wat je zoekt zichtbaar is. Je mist de woningen met alles wat daarbij hoort nog. Dat klopt, want woninginformatie, prijzen en de downloadbare brochure zijn pas beschikbaar in de verkoopfase. Ook krijg je dan alle informatie over ‘Nul-op-de-Meterwonen’ in Fase 1B. We houden je dus nog even in spanning!

Meer informatie

Voor meer informatie neem je contact op met één van de makelaars van Verkoopcombinatie Nieuwbouw Houten:

De Keizer Makelaarsgroep
Vestiging Houten
Schonenburgseind 38
3995 DC Houten
T 030 – 600 82 40
E nieuwbouw@dekeizer.nl

&

Brecheisen Makelaars
Vestiging Houten
Plein 19
3991 DL  Houten
T 030 637 33 36
E nieuwbouw@brecheisen.nl