De zomer in met De Kiem van Houten

19/07/2018

Zo aan het begin van de zomervakantie, brengen we je nieuws waar je al lang naar uitgekeken hebt. We vertellen je wat er gebouwd gaat worden en welke architecten geselecteerd zijn voor de 3 deelfases van Fase 1. Ook de start van de verkoop en daarmee samenhangend de start van de bouw komen aan bod. Laat de koffer nog maar even open …

Een nadere kennismaking

In De Kiem van Houten worden in twee fases verschillende types woningen gerealiseerd: van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en patiowoningen tot appartementen. Fase 1 is verdeeld over deelfases 1A-1B-1C.
Fase 2 volgt in een later stadium.
De Kiem van Houten wordt een fijne, ruim opgezette en groene wijk met een sfeervolle jaren dertig architectuur. Dit zie je aan de horizontale elementen zoals entreeluifels, dakoverstekken, donkere metselwerkplinten en fraaie metselwerkdetails. Mooi!

Maar dat is niet alles. De Kiem van Houten wordt namelijk Nul-op-de-Meter én gasloos. Nul-op-de-Meter houdt in dat je woning bij normaal gebruik over een jaar gezien evenveel energie kan opwekken als wat je per jaar gebruikt. Zo kunnen je energielasten naar nul gaan. Dat klinkt niet alleen goed: dat is het ook! Alle voordelen komen samen in een uiterst energiezuinige woning, een comfortabel en gezond binnenklimaat én je merkt het ook nog eens in je portemonnee.

Fase 1: wat kun je verwachten?

Kijken we naar de volgorde waarin de deelfases in verkoop worden gebracht dan starten we met Fase 1B. Daarna volgen Fase 1A, 1C en Fase 2. We tonen enkele impressies om je een alvast een beeld te geven. Let op: impressies en schetsontwerpen worden nog bijgeschaafd tot definitieve ontwerpen.

Fasekaart De Kiem van Houten – juli 2018

Fase 1B | Rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen

In Fase 1B worden ca. 40 rijwoningen en 24 twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. De rijwoningen met berging liggen verdeeld over 2 x 2 woningblokken, deels aan het Overdamspad en deels aan de groene openbare ruimte, gescheiden door een voetpad. Tussen de blokken met rijwoningen liggen 24 ruime twee-onder-een-kapwoningen met garage. Voor deze fase hebben we een selectie gemaakt uit diverse mooie schetsontwerpen. Eén van deze schetsontwerpen willen we alvast graag met jullie delen. Wij zullen met de architect en de beoogde aannemer de laatste hand leggen aan het ontwerp van Fase 1B.

Impressie rijwoningen Fase 1B.

Fase 1A | Vrijstaande woningen en levensloopbestendig wonen

Op de noordwestpunt van De Kiem van Houten – deels aan het Overdamspad en dicht bij Castellum – ligt de halfronde deelfase 1A ‘gebroederlijk’ naast twee al bestaande gelijkvormige halfronde straten die ten noorden van deze fase liggen. Venster Architekten B.V. uit Gouda is verantwoordelijk voor de ontwerpen die mooi zullen aansluiten bij de sfeer en stijl van Fase 1B. Hier vind je straks ca. 18 heerlijk ruime vrijstaande woningen aan de ‘kop’ van het plan, met aan de voorzijde een voetpad en groene openbare ruimte. In de achtertuinen liggen de garages. In de halve ring liggen 8 ideale levensloopbestendige patiowoningen. Het is de bedoeling dat deze fase vlot na Fase 1B in verkoop wordt gebracht.

Schetsimpressie vrijstaande woningen Fase 1A

Fase 1C | Appartementen en hoek- en tussenwoningen dichtbij recreatief water

Aan de noordoostzijde van het plan komen ca. 18 rijwoningen en een speels in diverse lagen opgebouwd appartementengebouw. Voor het ontwerp van deze fase is Architectenbureau Visser en Bouwman B.V. uit ’s-Hertogenbosch aangetrokken. Ook zij hebben de opdracht om hun ontwerpen aan te laten sluiten bij de eerste twee deelfases. Het appartementengebouw telt maximaal 5 lagen en biedt ruimte aan ca. 100 appartementen. Vanuit een aantal appartementen kijk je fraai uit over de Rietplas, de Vijfwal of de Oosterlaakplas. Ten oosten van het appartementengebouw komt een speelveld voor de jeugd waar ze lekker buiten kunnen spelen. Het gebied tussen Basisschool De Vlinder en het appartementengebouw wordt gezamenlijk met de gemeente en de basisschool verder uitgewerkt. Hierbij wordt ook ruimte gereserveerd voor een groen en vooral erg leuk burgerinitiatief: Tuin der Tuinen, een gezamenlijke vlindertuin voor de buurtbewoners van nu en van straks. Het is nog nét even te vroeg om een impressie te kunnen laten zien van Fase 1C.

Planning

Om te kunnen bouwen moet de grond geschikt voor wonen – gesaneerd – zijn. Op dit moment ligt het concept saneringsplan ter beoordeling bij gemeente en provincie en wachten wij op goedkeuring. Ook zijn we druk doende om met de gemeente af te stemmen voor wat betreft de inrichting en de uitvoering van het openbaar gebied.
Vervolgens wordt het tijd voor de start van de verkoop. Zoals gezegd bijten we het spits af met Fase 1B, op de voet gevolgd door Fase 1A. Het ziet ernaar uit dat de brochures voor Fase 1B in oktober van de pers rollen waarna we in verkoop kunnen gaan. Hoe we dat gaan doen? Daar beraden we ons op dit moment nog over. We hebben namelijk tot nu toe een recordaantal van pak ‘m beet 3.500 belangstellenden mogen noteren! Niet echt een aantal om uit te nodigen in een paar pagodetentjes  met een kop koffie en een zoete lekkernij aan een statafeltje. Hoe we het aanpakken hou je dus van ons tegoed. En dan….

…. dan kan het aftellen naar de start bouw eindelijk beginnen. De schop gaat natuurlijk als eerste de grond in voor Fase 1B. Die mijlpaal zal naar verwachting eind eerste / begin tweede kwartaal van 2019 plaatsvinden.

Maar nu eerst… vakantie!

Zo, weer genoeg informatie en impressies om je vakantiekoffer te vullen. Het aftellen is nu echt begonnen. We wensen je een hele mooie zomer toe!

Meld je online alvast aan

Wil je ook graag wonen in De Kiem van Houten? Meld je dan online aan en ontvang regelmatig onze nieuwsbrief in je mailbox.

Facebook

Via onze Facebookpagina delen we regelmatig nieuws! Neem daar af en toe een kijkje.

Onze makelaars staan voor je klaar

Het gezamenlijke verkoopteam van onze Houtense makelaars De Keizer Makelaarsgroep en Brecheisen Makelaars (ook wel Verkoopcombinatie Nieuwbouw Houten genoemd) staan te popelen om met de verkoop van De Kiem van Houten te starten. Je kunt zowel vóór als tijdens de verkoopperiode bij hen terecht met al je vragen.

Zodra we meer informatie hebben laten we het je weten!