Kerstupdate de Grassen Noord | Houten

22/12/2017

Voorbereidingen in volle gang

Hou je de woningbouwontwikkeling in De Grassen Noord ook al geruime tijd – zo niet al jaren – in de gaten omdat je er graag zou willen wonen? Dan breekt in 2018 de tijd waarin grote stappen gemaakt gaan worden eindelijk aan! Zo vlak voor het einde van 2017 willen we je de laatste ontwikkelingen dan ook niet onthouden. 

Wie over enkele jaren de ontwikkelingslocatie van De Grassen Noord bezoekt treft daar een metamorfose aan. Het nu nog grasrijke 10 ha grote gebied tussen de wijken De Tuinen, Castellum en De Grassen – dat ten zuidwesten van Basisschool De Vlinder ligt – wordt ingevuld met ca. 300 woningen en appartementen, koop én huur. Met een diversiteit aan woningtypes – van rijwoningen, twee-onder-eenkapwoningen, patiowoningen en vrijstaande woningen tot appartementen – is er grote keuze voor iedereen. We laten genoeg groene ruimte over zodat kinderen lekker kunnen spelen. De nieuwste woonwijk van Houten wordt in enkele fases gerealiseerd.

Fase 1 in voorbereiding

Op dit moment zijn we met de gemeente Houten in overleg over het verfijnen van het stedenbouwkundig plan. Vervolgens wordt de infrastructuur van de wijk verder uitgewerkt en wordt de grond bouwrijp gemaakt: rijp om te bebouwen. Rioleringen, hoofdtracés voor nutsbedrijven, bouwwegen en dergelijke worden aangelegd. Zodra het mogelijk is zetten we de architect aan het werk om een ruime keuze aan woningtypes en appartementen te ontwerpen. En zijn we zover dat we beeldmateriaal hebben dan laten we dat natuurlijk alvast zien.

Prognose start verkoop Fase 1

We richten op een start verkoop van Fase 1 in juni/juli 2018. Zit alles mee dan zouden we naar verwachting eind 2018/begin 2019 met de bouw van de eerste woningen kunnen starten.

Informatie

Je bent weer helemaal op de hoogte voor dit moment. Begin februari 2018 komen we bij je terug om je verder te informeren. Heb je een brandende vraag? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Team De Grassen Noord | Jansen Bouwontwikkeling B.V.