Nieuwe locatie Mariakapel Gouden Handen

12/03/2012

Stadspark ‘s-Heerenberg integreert Mariakapel in woonhof

Sinds vele jaren gaf de Mariakapel – pal achter patersklooster Gouden Handen – een trieste aanblik: gebrek aan onderhoud en vandalisme eisten hun tol. ‘s-Heerenbergenaren zagen met lede ogen het verval aan. Met de komst van nieuwbouwplan Stadspark ’s-Heerenberg komt hier verandering in.

Mariakapel verhuist

De Mariakapel, die uit 1947 stamt, ligt in de tuin van voormalig patersklooster Don Rua, c.q. van toekomstig appartementencomplex Klooster Gouden Handen. Jarenlang werd deze kapel slecht onderhouden en stelselmatig door vandalisten vernield, beklad en zelfs in brand gestoken. In de afgelopen jaren werd veel gepraat over hoe de restauratie van de kapel zou moeten worden uitgevoerd, tot voor kort zonder resultaat. Met de realisatie van plan Stadspark ’s-Heerenberg komt een einde aan de toestand. Er is in de besloten woonhof ruimte gecreëerd om de Mariakapel nieuw leven in te blazen. De nieuwe Mariakapel komt binnen de muren van het woonhofje te liggen en wordt daardoor beschermd tegen vandalen. De oude Mariakapel zal op termijn worden gesloopt.

Stadspark Mariakapel
 Locatie Mariakapel in Stadspark ‘s-Heerenberg
foto Mariakapel Stadspark2 foto Mariakapel Stadspark1
Bestaande Mariakapel aan de noordzijde van het plan met uitzicht over het groen van het woonhof

Prachtige locatie

Op de schitterende locatie – aan de Parklaan in ’s-Heerenberg – wordt plan Stadspark ’s-Heerenberg gerealiseerd: een karakteristiek, knus hofje met ruimte voor appartementen, hoekwoningen, tussenwoningen, halfvrijstaande woningen en bouwkavels geschikt voor vrijstaande woningen. Een buitengewoon mooie plek aan de rand van het centrum van ‘s-Heerenberg, op loopafstand van winkels, kroegjes, de bibliotheek, vele andere voorzieningen en niet te vergeten … natuurlijk schoon in de nabije omgeving.
’s-Heerenberg ligt direct aan de Duitse grens, maakt deel uit van de gemeente Montferland en is uitstekend bereikbaar. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Doetinchem (15 km), Arnhem (30 km) en Emmerich am Rhein in Duitsland (6,5 km).

Informatie

Voor meer informatie komt u naar:

Rosendaal Makelaars
Stadsplein 75
7041 JE ’s-Heerenberg
T 0314 – 668844