Onderzoek naar nieuwe woonvormen in gemeenten Berg en Dal en Heumen.

16/04/2019

Bent u van plan een woning te huren in de gemeente Berg en Dal of gemeente Heumen? Of wilt u hier liever een woning kopen? Doe dan mee met een onderzoek van deze gemeenten, Waardwonen en Oosterpoort.

Wethouder Nelson Verheul van de gemeente Berg en Dal legt uit wat dit onderzoek inhoudt: “
Sluit het huidige woningaanbod in Berg en Dal en Heumen nog wel aan bij de woonwensen van de inwoners? We krijgen namelijk steeds meer signalen dat mensen behoefte hebben aan andere woonvormen. Bijvoorbeeld kleinschaliger, samen met vrienden of vlakbij een zorginstelling of mantelzorger. Daarom doen we dit onderzoek.

Moniek Bens van Waardwonen vult aan: “Ook wij krijgen die signalen. Het is goed dat we in beeld krijgen welke soort woningen de mensen missen. En of bijvoorbeeld de kwaliteit en uitstraling van onze woningen nog wel passen. Dus ik hoop dat er veel mensen meedoen aan het onderzoek. ”

Wilt u ook uw woonwensen delen? Dat kan!
U kunt hiervoor t/m 31 april 2019 de online vragenlijst invullen via www.companen.nl . Deze vragenlijst is anoniem.

Liever in gesprek?
Op 21 mei gaan de gemeenten en de woningcorporaties graag in gesprek met inwoners. Wilt u ook meepraten? U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar m.wijnen@bergendal.nl of akneppers@heumen.nl. Bij veel belangstelling wordt een selectie gemaakt, waarbij rekening gehouden wordt met spreiding over de kernen.

Meer informatie
Heeft u vragen over het onderzoek, neem dan contact op met Waardwonen (T: 026-3263050) Oosterpoort (T: 024-43995555) of via uw gemeente (T: 14 024). Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Companen.