Beuningen – Waterdorp

Gerealiseerd

Waterrijk wonen in Waterdorp

Plan Waterdorp vormt het sluitstuk van de prachtige wijk de Beuningse Plas in Beuningen. Aan de gelijknamige straat Waterdorp – gelegen tussen de straten Wolfsbossingel, Slottuin, Lagunesingel en Waterdorp – zijn 59 woningen in de stijl van de jaren dertig gebouwd. Stuk voor stuk met mooi gedetailleerd metselwerk, veel lichtinval en ruime tuinen. Waterdorp is een ruim opgezette karakteristieke woonwijk, waarin het grootste deel van de woningen vlakbij of direct aan het water ligt.

Fases 1, 2 en 3 van plan Waterdorp bestaan uit:

Fase 1 – 37 woningen

  • 15 tussenwoningen
  • 8 hoekwoningen
  • 14 halfvrijstaande woningen in verschillende types

Architect | Architectenbureau Visser en Bouwman bv – ‘s-Hertogenbosch

Uitvoering | Welling Bouw | Onderhoud B.V. – Wijchen

Fase 2|3 – 22 woningen

  • 8 tussenwoningen
  • 4 hoekwoningen
  • 8 halfvrijstaande woningen in verschillende types
  • 2 vrijstaande woningen

Architect | Architectenbureau Visser en Bouwman bv – ‘s-Hertogenbosch

Uitvoering | Aannemersbedrijf Reuvers B.V. – Oss

Waterrijk wonen in Waterdorp

In het nog vrij liggende gebied tussen Wolfsbossingel, Slottuin, Lagunesingel en Waterdorp in Beuningen worden 54 hoek- en rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in de stijl van de jaren dertig gebouwd als sluitstuk van de wijk. Stuk voor stuk met mooi gedetailleerd metselwerk, veel lichtinval en ruime tuinen, deels direct grenzend aan het water. Binnen de woningtypes zie je diverse gevelvarianten, wat zorgt voor een aantrekkelijke woningmix. Waterdorp woon je heerlijk in de prachtige waterrijke en ruim opgezette wijk de Beuningse Plas in Beuningen.

Welling Bouw uit Wijchen heeft Fase 1 gerealiseerd, met 8 hoekwoningen, 15 tussenwoningen en 10 tweekappers.

Reuvers Bouw en Ontwikkeling uit Oss bouwt Fases 2|3.

Wonen in een veelzijdig dorp

Aan de uiterwaarden van de Waal, tussen landerijen en comfortabel dicht bij Nijmegen, ligt het gezellige, levendige en waterrijke dorp Beuningen. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op jong en oud vanwege haar veelzijdige karakter en de mooie omgeving met veel water, groen en historie. Combineer ligging en natuur met cultuur en recreatie en je hebt een fijne plek om thuis te komen. Beuningen is veelzijdig. Het voorzieningenniveau is goed en divers: het dorp heeft een ruim aanbod van winkels en supermarkten, kinderdagverblijven, basisscholen, gezondheidszorgvoorzieningen en goede verbindingen via het openbaar vervoer. Ook op het gebied van sport, ontspanning en verenigingsleven is genoeg te beleven. Voetbal, hockey, tennis, paardensport? Het kan er allemaal en nog veel meer. Gezellig een film pakken, een theatervoorstelling bijwonen of een hapje eten? Bezoek dan de bioscoop of vestzaktheater Het Molenhuis, of laat lekker voor je koken in één van de gezellige restaurantjes.

Beuningen in een notendop

Beuningen is het grootste kerndorp binnen de gemeente Gemeente Beuningen, dat bestaat uit de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. De gemeente strekt zich via de Van Heemstraweg uit langs de zuidelijke uiterwaarden van de Waal, ten westen van ’s lands oudste stad Nijmegen. Beuningen telt ca. 17.250 inwoners. In de gemeente Beuningen, die nog steeds groeiende is, wonen in totaal ca. 25.300 inwoners. Beuningen is rijk aan weidse, groene en waterrijke natuur. Ook de aarde rond Beuningen is rijk. Er liggen vele bodemschatten uit de steentijd, ijzertijd en bronstijd en uit de tijd van de Romeinen. De ligging tegen Nijmegen aan biedt de gemeente aantrekkelijke extra voorzieningen: uitstekende ziekenhuizen, de Radboud Universiteit, vele (middelbare) scholen, winkels, cultuur en uitgaan. In 10 autominuten is het centrum al te bereiken. De aansluiting op de A73 richting Venlo en de A50 richting Zwolle/Eindhoven liggen comfortabel dicht bij de wijk de Beuningse Plas.

Vrije tijd en ontspanning

Naast vele sportfaciliteiten en verenigingsactiviteiten kun je er op ieder gewenst moment van het jaar op uit. Je kunt fietsen en wandelen in de mooie bos- en waterrijke natuur, bijvoorbeeld over de dijken langs uiterwaarden waar Rode Geuzen en Konik-paarden vrij rondlopen. Langs deze dijken liggen vier historische dijkmagazijnen, waarvan er één een regionaal centrum voor natuur- en milieu-educatie behuist. Met het fiets- en voetveer ‘H4-de Weerder’ word je ’s zomers overgezet naar Slijk-Ewijk en ervaar je de Beuningse dorpen vanaf de andere oever van de Waal. Op een warme dag kun je zwemmen in recreatieplas De Groene Heuvels. En op de derde dag in de derde week van juli doet de internationaal vermaarde Nijmeegse vierdaagse Beuningen en Weurt aan, waarmee het de gezelligste dag van het jaar is!