Den Bogerd

Udenhout

Leven en beleven in Udenhout

Udenhout is een sfeervol Brabants dorp met een gezellige dorpskern waar je op diverse terrasjes lekker kunt genieten van het bourgondische leven waar Brabant zo bekend om staat.
Zowel de lokale middenstand als landelijke ketens zijn hier goed vertegenwoordigd zodat je voor je dagelijkse boodschappen Udenhout niet uit hoeft. Je vrije uurtjes besteed je goed in Udenhout. Het dorp heeft namelijk een rijk verenigingsleven; voetballen, turnen, korfballen, paardrijden, hockeyen of tennissen? Udenhout biedt het allemaal. In de nabijheid bevindt zich het schitterende uitgestrekte natuurgebied Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen met diverse wandel- en fietsroutes. Al wandelend genieten van de prachtige natuur, die vooral in de herfst een mooi kleurenpalet vertoont! Maar ook als je van hardlopen, mountainbiken of paardrijden houdt, kun je hier uitstekend terecht.

Even naar de gezellige drukte van de stad? Udenhout ligt halverwege de rijksweg N65 die de grote Brabantse steden Tilburg en Den Bosch met elkaar verbindt. Binnen een half uurtje zit je aan een lekkere kop koffie met een échte Bossche Bol of een kruidig glaasje Schrobbelèr!

De volgende verkoopfase is in voorbereiding.

Welkom in Den Bogerd

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk ‘Den Bogerd’ gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. Starters, jonge gezinnen, doorstromers en senioren kunnen er terecht voor een woning naar wens. In totaal komen er ongeveer 380 nieuwe woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen, bungalows, hoek- en tussenwoningen en vrije bouwkavels.

De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door de gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen, er is veel aandacht voor de natuur. Dit is terug te zien in de brede profielen van de wegen en de parken die in Den Bogerd worden aangelegd. Midden in het plan ligt een natuurpark. De basis voor dit park is gevormd door het beekje Ter Roomley en het aangrenzende landschap. Er zijn diverse wandelpaden en speelweiden. Den Bogerd bestaat uit een aantal deelfasen. Zo ontstaan er diverse buurtjes die allemaal hun eigen identiteit hebben. De architectuur van de woningen is geïnspireerd door de jarendertigstijl, met de kwaliteit die je van de huidige tijd mag verwachten. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en gebouwd met duurzame materialen.

Meer weten over dit project? Kijk op www.den-bogerd.nl.

Locatie