Ewijk – Keizershoeve I – Het Forum

Gerealiseerd

Buiten wonen binnen bereik

In Keizershoeve I is buiten wonen nog écht buiten wonen. Meteen vanaf het begin, vanwege de omgeving en ligging. Vlakbij een schitterend 4 ha groot archeologisch park – De Grote Aalst – waar gewandeld, gespeeld en genoten kan worden. Midden in de mooie natuur en nabij Landgoed Doddendael. Blijvend groen, blijvend aantrekkelijk. De sfeer van het goede leven is duidelijk voelbaar en zichtbaar. Wie in Keizershoeve I woont wil er nooit meer weg. Keizershoeve I biedt ruimte aan in totaal 161 woningen en appartementen met een bijzondere uitstraling, hetzij modern, hetzij rustiek, hetzij ‘Romeins’.

Keizershoeve I in Ewijk is een prima plek voor kinderen. Veilig buiten spelen in een inspirerende omgeving, in de natuur. Hier is het goed opgroeien. Ook als je rust en stilte zoekt, is Keizershoeve I ideaal. Keizershoeve I is dé plek voor mensen die de intimiteit van een dorp willen, maar niet al te ver van de grote stad vandaan. Keizershoeve I biedt het beste uit deze twee werelden. Het plan ligt aan de rand van Ewijk grenzend aan Beuningen, tussen de Van Heemstraweg, de Schoenaker en de Blatenplak.

Het Forum – verrassend Romeins!

In Fase 3 zijn 24 verrassende, ruime en betaalbare woningen in Romeinse stijl gerealiseerd in Het Forum. Het Forum is een ware lust voor het oog en ligt bijzonder mooi aan het archeologische park.

Het Forum bestaat uit 4 tweekappers, 6 hoekwoningen en 14 herenwoningen (tussenwoningen). De woningen kenmerken zich door hun keizerlijke uiterlijk, ruime afmetingen en symmetrische opzet. Grote raampartijen, gekeimde gevels in combinatie met diverse speelse metselwerkonderdelen in diverse kleuren en aandacht voor kleine details geven de woningen een bijzonder fraai aanzicht met een knipoog naar het Romeinse verleden. Er is veel ruimte in en rondom de woningen.

Keizershoeve I | Het Forum (Fase 3) bestaat uit:

  • 6 hoekwoningen
  • 14 tussenwoningen
  • 4 tweekappers.

Zonder twijfel een unieke locatie

Keizershoeve I heeft een hele speciale troef in handen: het ligt namelijk rondom een archeologisch rijksmonument, te weten de overblijfselen van een Romeinse villa met bijgebouwen (begin 2e eeuw na Chr.). De archeologische locatie is nu een prachtig park – De Grote Aalst – van ca. 40.000 m² – met een open, ruimtelijk en landelijk karakter. In park De Grote Aalst worden op schaal de randen gevisualiseerd van de Romeinse villa gestaan heeft. Dit is gedaan met een padenstructuur in de vorm van een willekeurige vierhoek. Een rond plein tegenover Het Forum verwijst naar een vijver die er in die tijd gelegen heeft. Het park is aantrekkelijk ingericht met o.a. speelplekken, trapveldjes en hondenravotvelden. Zo vormt De Grote Aalst een bijzondere openbare ruimte met veel groen en recreatieve mogelijkheden voor alle leeftijden. Een archeologisch informatiepunt in het park geeft een historische beeld van de locatie.

Architect | Harmonische Architectuur bv – Voorstonden

Uitvoering | Muller Bouw bv – Oss