Houten – De Kiem van Houten

In verkoop

De Kiem van Houten is dé nieuwe woonwijk in Houten. Een nieuw startpunt, waar je woont om te leven en te beleven, de plek waar je direct je draai vindt. Dat kan ook bijna niet anders, want er is ruimte in en om huis, in de buurt is volop groen en water om te spelen, te sporten en te relaxen. Alles wat je nodig hebt is op comfortabele loop- en fietsafstand. Je woont bovendien ideaal centraal in het land dus je bent zó op weg en weer snel thuis. De wijk wordt Nul-Op-de-Meter en gasloos. Goed voor het milieu, dus ook voor jou en je portemonnee. Wonen met Nul-Op-de-Meter in een duurzame, openbare groene ruimte zorgt ervoor dat je je hier straks helemaal thuis gaat voelen. De jonge wijk ‘ontkiemt’ met in totaal 308 woningen en appartementen, die de komende jaren in enkele fases gebouwd zullen worden. Een deel van de woningen en appartementen is bestemd voor verhuur. De Kiem van Houten is de nieuwste en meteen ook de laatste woonwijk binnen De Vijfwal in Houten-Zuid.

Op de website van De Kiem van Houten vind je alle informatie!

 

In De Kiem van Houten wonen straks oude én nieuwe Houtenaren. Nieuwkomers op de woningmarkt, jonge gezinnen, doorstromers, mensen met bijzondere woonwensen en -eisen en wie weet ook jij! Allemaal mensen die Houten snel in hun hart sluiten of dat al lang gedaan hebben. Dat is niet moeilijk want het aantrekkelijke dorp heeft veel te bieden en ligt ook nog eens ideaal centraal. Staat jouw woning daar straks dan kun je alle wensen op je woonwensenlijstje afvinken. Zoom maar eens verder in op de woonlocatie en de highlights en bekijk ook zeker de vogelvluchtvideo even.

Houten

Vijf dorpskernen vormen samen de gemeente Houten: Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en Het Waal. Het grootste dorp is Houten. Zeg je ‘Houten’, dan zeg je ‘veelzijdig, gezellig, groen, water, ruimte, rust en centraal’ maar ook ‘dorpse rumoer’. Waar je de gezellige oude dorpskern opzoekt met leuke terrasjes en winkeltjes aan het kerkplein en waar je de luxe hebt van nóg twee winkelcentra – Het Rond en Castellum – met een hoog voorzieningenniveau. Van supermarkten tot bekende winkelketens, de donderdagse weekmarkt, een theater en een bioscoop… Noem maar op, alles is er. Ook voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, (medische) zorg, sport en vrijetijdsbesteding kun je er meer dan goed terecht. Het liefst op je fiets natuurlijk! Toch behoefte aan de stad? Utrecht is vlakbij!

Castellum

Op een paar comfortabele minuutjes fietsen – direct naast De Kiem van Houten – ligt Castellum: Houten’s jongste winkelcentrum met supermarkten en een diversiteit aan winkels. Voor je dagelijkse boodschappen loop of fiets je even gauw. En vergeet je wat? Dan ben je zo weer terug. Voor de wekelijkse grote boodschappen neem je toch even de auto. Je parkeert dan gemakkelijk ondergronds en – lekker Hollands – de eerste twee uur is dat gratis. Wie met het openbaar vervoer op stap of naar het werk gaat valt met z’n neus in de boter want Castellum huisvest – net als winkelcentrum Het Rond – een NS-station én een groot fietstransferium. Op z’n Houtens!

Centrale ligging

De Kiem van Houten ligt ideaal centraal. Werkelijk alles is dichtbij. Blijf je in Houten dan ben je met de fiets vaak sneller op de plek van bestemming dan met de auto. In Castellum bijvoorbeeld, met winkels, NS-station en fietstransferium, maar ook op school, bij de kinderopvang, op je sportlocatie, enzovoorts. Als buurgemeente van Utrecht ligt Houten bovendien centraal in het land. Via de Rondweg zit je vlot op de snelwegen. Niet alleen de A2 – A27 en A12 brengen je naar alle windstreken, maar ook de trein brengt je overal heen. Reis je vanaf Utrecht naar huis, dan heb je nauwelijks gelegenheid om je boek open te slaan, zo snel ben je weer lekker thuis in De Kiem van Houten.

Afstand tot
Castellum 8 min 3 min 7 min
Centrum 10 min 8 min 30 min
Utrecht 20 min 35 min 13 min

Vrije tijd

In Houten hoeft niemand zich ooit te vervelen: er is veel te bewegen en te beleven. Bewegen begint eigenlijk al bij de voordeur, want Sportparcours De Vijfwal loopt vlak langs De Kiem van Houten. Er wordt zelfs een jaarlijkse Vijfwal Family Run georganiseerd. Voor urenlang watervertier pak je je surfplank, rubberboot, hengel of zwemkleding want op steenworp afstand beleef je urenlang waterplezier in, aan en op de Rietplas en de Oosterlaakplas.
Woon je in Houten dan kun je gewoon niet op je stoel blijven zitten, want het scala aan sport- en vrijetijdfaciliteiten is wel héél erg breed. Even fietsen en je bent zo bij je favoriete club voor voetbal, tennis, hockey, fitness, zwemsport, honkbal, dansen, bridge, darten, biljart, yoga … er lijkt geen eind aan de mogelijkheden te komen. En dan hebben we het nog niet over theater- en bioscoopbezoek in Aan de Slinger, een drankje op een leuk terras of een hapje eten: de lijst is nóg langer en voor iedereen is er keuze volop. Ook voor de kinderen. Die kunnen naar hartenlust buitenspelen in Buitenwereld, mooie hutten bouwen in Speelbos Nieuw Wulven en binnenspelen in een waar indoorspeelparadijs. Wil je toch even weg? Dan is gezellig Utrecht vlakbij om te shoppen, een hapje te eten, uit te gaan en cultuur op te snuiven.

 

Nu in verkoop: Fase 1A Duurzaam wonen in stijl

De Romeinen wisten al dat het fijn wonen is in de groene omgeving van Houten. Zij stichtten de nederzetting Haltna, wat ‘woonplaats in het bos’ betekent en tegenwoordig bekend staat als Houten. In deze groene omgeving van het nieuwbouwplan De Kiem van Houten, worden acht zeer ruime levensloopbestendige patiowoningen met sfeervolle karakteristieke details (Hortus) en zestien bijzonder aantrekkelijke en zeer ruime vrijstaande villa’s met rijkgevarieerde gevels (Villa Urbana) gebouwd. In deze fraaie villa’s en patiowoningen leeft u als een rijke Romeinse stedeling, maar dan met alle wooncomfort van de huidige tijd. De woningen worden natuurlijk gasloos en Nul-Op-de-Meter gebouwd. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor het vergroten en aanpassen van uw woning. Zelfs de tuinaanleg kan als optie voor u verzorgd worden. De groene omgeving waar de Romeinen zo van hielden, met alle voorzieningen binnen handbereik, zal ook u zeker bevallen!

Hortus

De unieke patiowoningen Arotide en Briza bieden u een compleet woonprogramma op de begane grond. De woningen hebben standaard een ruime woonkamer en woonkeuken, een fraaie slaapkamer met badkamer, een apart toilet en ruime berging. Wordt u het liefst wakker met uitzicht op uw prachtige patio? Dan kiest u voor het type Briza. Heeft u liever een ruime woonkeuken aan de patio, dan kiest u voor Arotide.

De eerste verdieping is geheel vrij in te richten met een tweede en/of derde slaapkamer, werkkamer of zelfs een fitnessruimte. Een tweede badkamer behoort eveneens tot de uitbreidingsmogelijkheden. Uw auto parkeert u vlakbij uw woning op uw eigen parkeerplaats.

Villa Urbana`s

De vrijstaande villa’s Phalans, Hystrix, Dhantonia, Castellia en Dimeria zijn zeer riant en uniek. De vijf types hebben ieder een eigen rijkelijk aangeklede uitstraling waardoor een mooi gevarieerd gevelbeeld ontstaat.

De villas hebben drie volledige woonlagen en een inhoud van 740m3. Standaard zijn ze voorzien van vijf slaapkamers (met mogelijkheid tot uitbreiding naar zes slaapkamers), een fraaie badkamer en een royale woonkeuken en woonkamer. Op de begane grond kunt u de villa naar wens verder uitbreiden met bijvoorbeeld een erker of uitbouw. Daarnaast zijn de eerste en zolderverdieping naar eigen inzicht aan te passen en behoort een tweede badkamer, het realiseren van een inloopkast of werkkamer tot de opties. Alle villa’s beschikken over minimaal één parkeerplaats op eigen terrein, bereikbaar via de straat aan de achterzijde van de villa. Een complete villa, ideaal voor een groot gezin!

De villa of patiowoning van uw dromen

Zoals u leest vinden wij uw persoonlijke wens belangrijk. De aannemer heeft nog veel meer mogelijkheden voor u uitgewerkt. Hij zal deze graag met u bespreken om zo de villa of patiowoning van uw dromen te realiseren. Bovendien hoeft u zich jarenlang geen zorgen te maken over het onderhoud en het beheer van de installaties in uw villa of patiowoning. De kosten voor de Nul-Op-de-Meter zijn de aankomende tien jaar in de verkoopprijs inbegrepen.

Voor meer informatie kijkt u op De Kiem van Houten!

Patiowoningen Arotide en Briza in schemerlicht

Wil je ook graag nagelnieuw wonen in het mooie nieuwbouwplan De Kiem van Houten, waar je ideaal centraal woont en waar Nul-Op-de-Meter de nieuwe norm is? Neem dan contact op met één van onze makelaars:

De Keizer makelaarsgroep
Schonenburgseind 38 | 3995 DC Houten
T 030 – 600 82 40
E nieuwbouw@dekeizer.nl
www.dekeizer.nl

Brecheisen makelaars
Plein 19 | 3991 DL Houten
T 030 – 637 33 36
E nieuwbouw@brecheisen.nl
I  www.brecheisen.nlAanhef Dhr.Mvr.
Voorletters *
Naam *
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres *
Mobiel *
Telefoon *
Bericht *
captcha
* Verplichte velden