Houten – De Kiem van Houten

In verkoop

De Kiem van Houten is dé nieuwe woonwijk in Houten. Een nieuw startpunt, waar je woont om te leven en te beleven, de plek waar je direct je draai vindt. Dat kan ook bijna niet anders, want er is ruimte in en om huis, in de buurt is volop groen en water om te spelen, te sporten en te relaxen. Alles wat je nodig hebt is op comfortabele loop- en fietsafstand. Je woont bovendien ideaal centraal in het land dus je bent zó op weg en weer snel thuis. De wijk wordt Nul-Op-de-Meter en gasloos. Goed voor het milieu, dus ook voor jou en je portemonnee. Wonen met Nul-Op-de-Meter in een duurzame, openbare groene ruimte zorgt ervoor dat je je hier straks helemaal thuis gaat voelen. De jonge wijk ‘ontkiemt’ met in totaal 308 woningen en appartementen, die de komende jaren in enkele fases gebouwd zullen worden. Een deel van de woningen en appartementen is bestemd voor verhuur. De Kiem van Houten is de nieuwste en meteen ook de laatste woonwijk binnen De Vijfwal in Houten-Zuid.

Op de website van De Kiem van Houten vind je alle informatie!

 

In De Kiem van Houten wonen straks oude én nieuwe Houtenaren. Nieuwkomers op de woningmarkt, jonge gezinnen, doorstromers, mensen met bijzondere woonwensen en -eisen en wie weet ook jij! Allemaal mensen die Houten snel in hun hart sluiten of dat al lang gedaan hebben. Dat is niet moeilijk want het aantrekkelijke dorp heeft veel te bieden en ligt ook nog eens ideaal centraal. Staat jouw woning daar straks dan kun je alle wensen op je woonwensenlijstje afvinken. Zoom maar eens verder in op de woonlocatie en de highlights en bekijk ook zeker de vogelvluchtvideo even.

Houten

Vijf dorpskernen vormen samen de gemeente Houten: Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en Het Waal. Het grootste dorp is Houten. Zeg je ‘Houten’, dan zeg je ‘veelzijdig, gezellig, groen, water, ruimte, rust en centraal’ maar ook ‘dorpse rumoer’. Waar je de gezellige oude dorpskern opzoekt met leuke terrasjes en winkeltjes aan het kerkplein en waar je de luxe hebt van nóg twee winkelcentra – Het Rond en Castellum – met een hoog voorzieningenniveau. Van supermarkten tot bekende winkelketens, de donderdagse weekmarkt, een theater en een bioscoop… Noem maar op, alles is er. Ook voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, (medische) zorg, sport en vrijetijdsbesteding kun je er meer dan goed terecht. Het liefst op je fiets natuurlijk! Toch behoefte aan de stad? Utrecht is vlakbij!

Castellum

Op een paar comfortabele minuutjes fietsen – direct naast De Kiem van Houten – ligt Castellum: Houten’s jongste winkelcentrum met supermarkten en een diversiteit aan winkels. Voor je dagelijkse boodschappen loop of fiets je even gauw. En vergeet je wat? Dan ben je zo weer terug. Voor de wekelijkse grote boodschappen neem je toch even de auto. Je parkeert dan gemakkelijk ondergronds en – lekker Hollands – de eerste twee uur is dat gratis. Wie met het openbaar vervoer op stap of naar het werk gaat valt met z’n neus in de boter want Castellum huisvest – net als winkelcentrum Het Rond – een NS-station én een groot fietstransferium. Op z’n Houtens!

Centrale ligging

De Kiem van Houten ligt ideaal centraal. Werkelijk alles is dichtbij. Blijf je in Houten dan ben je met de fiets vaak sneller op de plek van bestemming dan met de auto. In Castellum bijvoorbeeld, met winkels, NS-station en fietstransferium, maar ook op school, bij de kinderopvang, op je sportlocatie, enzovoorts. Als buurgemeente van Utrecht ligt Houten bovendien centraal in het land. Via de Rondweg zit je vlot op de snelwegen. Niet alleen de A2 – A27 en A12 brengen je naar alle windstreken, maar ook de trein brengt je overal heen. Reis je vanaf Utrecht naar huis, dan heb je nauwelijks gelegenheid om je boek open te slaan, zo snel ben je weer lekker thuis in De Kiem van Houten.

Afstand tot
Castellum 8 min 3 min 7 min
Centrum 10 min 8 min 30 min
Utrecht 20 min 35 min 13 min

Vrije tijd

In Houten hoeft niemand zich ooit te vervelen: er is veel te bewegen en te beleven. Bewegen begint eigenlijk al bij de voordeur, want Sportparcours De Vijfwal loopt vlak langs De Kiem van Houten. Er wordt zelfs een jaarlijkse Vijfwal Family Run georganiseerd. Voor urenlang watervertier pak je je surfplank, rubberboot, hengel of zwemkleding want op steenworp afstand beleef je urenlang waterplezier in, aan en op de Rietplas en de Oosterlaakplas.
Woon je in Houten dan kun je gewoon niet op je stoel blijven zitten, want het scala aan sport- en vrijetijdfaciliteiten is wel héél erg breed. Even fietsen en je bent zo bij je favoriete club voor voetbal, tennis, hockey, fitness, zwemsport, honkbal, dansen, bridge, darten, biljart, yoga … er lijkt geen eind aan de mogelijkheden te komen. En dan hebben we het nog niet over theater- en bioscoopbezoek in Aan de Slinger, een drankje op een leuk terras of een hapje eten: de lijst is nóg langer en voor iedereen is er keuze volop. Ook voor de kinderen. Die kunnen naar hartenlust buitenspelen in Buitenwereld, mooie hutten bouwen in Speelbos Nieuw Wulven en binnenspelen in een waar indoorspeelparadijs. Wil je toch even weg? Dan is gezellig Utrecht vlakbij om te shoppen, een hapje te eten, uit te gaan en cultuur op te snuiven.

 

In De Kiem van Houten vindt je straks een grote variatie aan woningen: rijwoningen, halfvrijstaande woningen, patiobungalows, vrijstaande woningen en appartementen. Diverse woningtypes hebben bovendien een variant. Een bredere uitvoering bijvoorbeeld, of een fraaie dwarskap. Daarnaast biedt elke fase een eigen woningmix met uiterlijke kenmerken. De stijl van de jaren dertig zie je in elke fase terug.

Voor meer informatie kijk je op De Kiem van Houten!

Wil je ook graag nagelnieuw wonen in het mooie nieuwbouwplan De Kiem van Houten, waar je ideaal centraal woont en waar Nul-Op-de-Meter de nieuwe norm is? Neem dan contact op met één van onze makelaars:

De Keizer makelaarsgroep
Schonenburgseind 38 | 3995 DC Houten
T 030 – 600 82 40
E nieuwbouw@dekeizer.nl
www.dekeizer.nl

Brecheisen makelaars
Plein 19 | 3991 DL Houten
T 030 – 637 33 36
E nieuwbouw@brecheisen.nl
I  www.brecheisen.nlAanhef Dhr.Mvr.
Voorletters *
Naam *
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres *
Mobiel *
Telefoon *
Bericht *
captcha
* Verplichte velden