Heesch – Narcisveld Fase 1

Gerealiseerd

Narcisveld … Brabants gemoedelijk en gezellig

In het centrum van Heesch – op de speelweide tegenover de Narcislaan – wordt nieuwbouwplan Narcisveld in fases gerealiseerd, een plan met veel ruimte voor persoonlijke inbreng van bewoners. Het woonprogramma van Narcisveld omvat woningen met een licht modern karakter dat bestemd is voor een brede doelgroep:  starters, gezinnen, senioren, ieder met eigen specifieke woonwensen.

Fase 1 van Narcisveld bestaat uit:

  • 4 hoekwoningen
  • 10 starters(tussen)woningen
  • 8 halfvrijstaande woningen, en
  • 3 patiowoningen

In het plan worden woningen op een 7-tal CPO bouwkavels onder begeleiding van Daverveld Advies uit Zeeland gerealiseerd.

Architect | Omni Architecten BV  – Schijndel

Uitvoering | Bouwbedrijf van Peer B.V. – Oss

Narcisveld … Brabants gemoedelijk en gezellig

In het centrum van Heesch – op de speelweide tegenover de Narcislaan – wordt nieuwbouwplan Narcisveld in fases gerealiseerd, een plan met veel ruimte voor persoonlijke inbreng van bewoners. Het plan omvat hoek- en starters(tussen)woningen, halfvrijstaande woningen, patiowoningen en nultredewoningen met een licht modern karakter bestemd voor een brede doelgroep: starters, gezinnen, senioren, ieder met eigen specifieke woonwensen.

Heesch… Brabants gemoedelijk en gezellig

Omgeven door bos en landerijen ligt het Brabantse dorp Heesch. Hier vind je de typisch dorpse sfeer die zo bij Brabant past. Gemoedelijkheid en gezelligheid komen samen op een plek die naast rust en groene ruimte ook een levendige sfeer biedt. Een plaats waar je om meer dan één reden wil wonen. Heesch maakt onderdeel uit van de groene gemeente Bernheze die uit 5 kernen bestaat. Ook de dorpen Nistelrode, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek behoren tot Bernheze. Heesch is met ca. 12.750 inwoners de grootste kern die ook het gemeentehuis huisvest. Jong of oud: het dorp heeft alles wat je nodig hebt om fijn te wonen en te leven. Hier vind je naast een diversiteit aan winkels en supermarkten twee basisscholen, een VMBO-T school, kinderopvang, BSO, (medische) zorgpraktijken, vele (sport)verenigingen, een theater- en filmhuis en gezellige horeca. Via de A50 en de A59 is Heesch uitstekend bereikbaar. In minder dan een kwartier ben je in het gezellige centrum van Oss en Uden, waar ook streekziekenhuis Bernhoven is gevestigd.

Vrije tijd

Voor voetbal, tennis, paardensport en vele andere vrijetijdsbestedingen kun je in Heesch uitstekend terecht. Een avondje cultuur snuiven? In Theater en filmhuis De Pas bezoek je voorstellingen van bekend en aanstormend talent of kijk je een goede film. Wil je de benen strekken en de natuur in? Ook dan is het in de gemeente Bernheze goed toeven. Binnen enkele minuten ben je uit de dorpskernen en in de natuur. Hier kun je wandelen en fietsen door de landerijen, genieten van het nabij liggende Arboretum – het Hoge Bomenbos genaamd – en natuurgebied Maashorst. Ook het bezoeken van historische monumenten zoals het prachtige Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, een prachtig gerestaureerde waterburcht uit de 11e eeuw, behoort tot de mogelijkheden.

Naamsherkomst

Heesch heeft haar naam te danken aan het Oergermaanse woord haisjô, dat `jong beukenbos` of `kreupelhout` betekent. Deze houtsoort kwam voor op de droge gronden in de omgeving. De naam ‘Bernheze’ is waarschijnlijk afkomstig van twee woorden. Wikipedia meldt hierover het volgende: ‘De gemeente is genoemd naar een hoeve, Bernhese geheten, die in 1196 aan de Abdij van Berne werd geschonken. Deze Abdij bevond zich in de middeleeuwen nog in het dorpje Bern. De gemeente is dus indirect naar dit dorpje vernoemd. De betekenis van Bernhese is tweeledig: Bern staat voor ‘born’, dat bron of water betekent. ´Hese´ staat voor bos. Letterlijk betekent Bernheze dus ‘water en bos’. Deze twee natuurlijke elementen worden weergegeven in het wapen van Bernheze.