Wijchen – Poort van Saltshof

Gerealiseerd

Wijchen… ‘Gelders’ genieten in het land van Maas en Waal

In mooi Wijchen is het goed toeven. Dit gezellige en levendige dorp – gelegen in het land van Maas en Waal – heeft met haar veelzijdige karakter en groene, waterrijke omgeving veel te bieden aan jong en oud. Hier vind je alles wat nodig is om heerlijk te wonen en ‘Gelders’ te genieten. Plan Poort van Saltshof ligt aan de noordelijke rand van Wijchen in de aantrekkelijke wijk Saltshof.

In plan Poort van Saltshof – gelegen aan de Beuningsesteeg en de tiende straat van Saltshof – zijn 25 woningen in een moderne eigentijdse stijl gerealiseerd, bestaande uit:

  • 10 hoek- en 10 starters(tussen)woningen
  • 4 halfvrijstaande woningen
  • 1 vrijstaande woning.

Architect | RDM Architecten – Nijmegen

Uitvoering | Muller Bouw bv – Oss

Wijchen … ‘Gelders’ genieten in het land van Maas en Waal

In mooi Wijchen is het goed toeven. Dit gezellige en levendige dorp – gelegen in het land van Maas en Waal – heeft met haar veelzijdige karakter en groene, waterrijke omgeving veel te bieden aan jong en oud. Hier vind je alles wat nodig is om heerlijk te wonen en ‘Gelders’ te genieten. Plan Poort van Saltshof ligt aan de noordelijke rand van Wijchen in de aantrekkelijke wijk Saltshof. In plan Poort van Saltshof – gelegen aan de Beuningsesteeg en de tiende straat van Saltshof – zijn 25 woningen, bestaande uit 10 hoek- en 10 starters(tussen)woningen, 4 halfvrijstaande woningen en 1 vrijstaande woning gerealiseerd in een moderne eigentijdse stijl.

Wonen in een veelzijdig dorp

Wijchen is veelzijdig. Het voorzieningenniveau is uitstekend en divers: het dorp heeft een ruim aanbod van o.a. winkels en supermarkten, restaurants, kinderdagverblijven, basisscholen, voortgezet onderwijs en gezondheidscentra. Er is een rijk verenigingsleven en ook op het gebied van sport en ontspanning is veel te beleven. Een greep uit de mogelijkheden: voetballen, tennissen, hockeyen, golfen, paardrijden, skiën op de Wijchense Berg of een bezoek aan recreatiegebied De Berendonck. Een voorstelling bijwonen in theater ’t Mozaïek of een bezoekje brengen aan de bioscoop? Het kan er allemaal en nog veel meer.

Wijchen in het kort

Wijchen is een gemeente met 7 kernen: Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen-Leur, Niftrik en Wijchen. In het dorp Wijchen wonen ruim 36.000 inwoners. Wijchen ligt te midden van weidse, groene en waterrijke natuur – met bossen, vennen en meertjes – ingeklemd tussen de Maas en de Waal. De ligging tegen ‘s lands oudste stad Nijmegen op hooguit 15 autominuten afstand biedt de inwoners veel extra, zoals een gezellig centrum, vele winkels, historie, kunst en cultuur, uitgaan, uitstekende ziekenhuizen en de Radboud Universiteit. Wijchen is uitstekend te bereiken: het dorp ligt aan de A326, de verbindingsweg tussen de A50 richting Arnhem-Eindhoven en de A73 richting Venlo. Het openbaar vervoer is prima geregeld met zelfs een NS-verbinding tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Een uitgebreid busnetwerk zorgt voor een goede openbaarvervoerverbinding met de regio.

Vrije tijd en ontspanning

Voor ontspanning hoef je niet ver weg. Wijchen heeft namelijk veel te bieden. Wandel of fiets bijvoorbeeld door de bossen rond Alverna, de Berendonck en de Overasseltse en Hatertse vennen. Met de fiets- en voetveren over de Maas bij Batenburg en Niftrik kunnen vele fiets- of wandelroutes gecombineerd of ingekort worden. Recreëren aan het water doe je bij De Berendonck of de Groene Heuvels, waar veel wateractiviteiten mogelijk zijn. Kasteelliefhebbers treffen in de gemeente diverse kastelen aan, nog intact of als ruïne. Een evenement of activiteit bezoeken? Ieder jaar trekken grote aantallen internationale lopers tijdens de befaamde Nijmeegse vierdaagse door het centrum en worden naast vele andere activiteiten en evenementen onder andere de jaarlijkse Kasteelfeesten rond het Kasteel van Wijchen georganiseerd. Kortom: geen dag is hetzelfde in het Wijchense!