31 nieuwe woningen op voormalig terrein Schreven in Groesbeek

Woensdag 24 september 2020 hebben de gemeente Berg en Dal en Jansen Bouwontwikkeling een overeenkomst ondertekend voor de bouw van 31 woningen. Deze worden gebouwd op het voormalig terrein van Schreven in Groesbeek, tussen de Kloosterstraat en Gooiseweg.

Lees hieronder het persbericht van de gemeente Berg en Dal

Wat is het plan?

Er komen 31 woningen, waarvan 8 woningen betaalbare koop (tot € 250.000) of de middeldure huur (tussen de € 700 en € 1.000). Het plan bevat verschillende typen woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Dit plan wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het programma/de subsidie ‘SteenGoed Benutten’ van de provincie Gelderland.

 

Wat is de planning?

De verwachting is dat Jansen Bouwontwikkeling in het 2de kwartaal van 2021 kan starten met de bouw. Voor die tijd wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Aansluitend moet de bouwer nog een omgevingsvergunning aanvragen. De oplevering is ongeveer een jaar later. De woningen worden verkocht via HV Makelaardij uit Groesbeek.

 

Zijn het duurzame woningen?

Op de locatie komt een duurzaam bouwplan met energieneutrale en gasloze woningen. De woningen hebben een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0. Dit betekent dat deze woningen zuiniger worden dan wat wettelijk is voorgeschreven.

 

Wat vindt de verantwoordelijk wethouder?

Wethouder Nelson Verheul: “Ook in Groesbeek is een enorme vraag naar woningen. Met deze energieneutrale en gasloze woningen zetten we een volgende stap om duurzaam in deze behoefte te voorzien.”

 

Hoe verandert de verkeerssituatie?

Naast de bouw van woningen zorgt het plan voor een betere verkeersstructuur rond het centrum. De Gooiseweg wordt deels verlegd, zodat deze aansluit op de Spoorlaan. De Gooiseweg ter hoogte van de nummers 10 t/m 36 wordt daarmee een veel rustigere weg, alleen voor aanwonenden.