Bewoners vieren oplevering De Tichel Groesbeek

Op donderdagmiddag 5 oktober was het opleverfeest van het project De Tichel. De kopers en huurders van de 31 nieuwbouwwoningen aan de Kloosterstraat, Gooiseweg en Aelbert Cuypweg in Groesbeek vierden samen met de omwonenden de realisatie van de nieuwe woningen.

De middag startte met toespraken van wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal en Piet Jansen van Jansen Bouwontwikkeling B.V. Daarna werd samen met mevrouw Schreven en één van de bewoners feestelijk het lint doorgeknipt. Dit was meteen het startschot voor een lekker hapje en een drankje en een ontmoeting tussen de nieuwe buren. Het opleverfeest was gemoedelijk en veel bewoners waren aanwezig.

Op de plek van de voormalige bedrijfslocatie van Schreven Bouwmaterialen B.V. realiseerde Jansen Bouwontwikkeling B.V. met Bouwbedrijf Van Grunsven 27 koopwoningen en 4 huurwoningen.

Er is bij het ontwerp van de woningen veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Alle woningen zijn energieneutraal en dat betekent dat ze bij normaal comfort en een normaal leefpatroon over jaar evenveel energie opwekken als verbruiken voor het verwarmen van de woning, voor het verkrijgen van warm tapwater en voor de ventilatie (het ‘gebouw gebonden verbruik’) .