De Regenboog

Beuningen

Mooi … in hartje Beuningen!

Wie comfortabel wil wonen in het hart van Beuningen kan uitstekend terecht in plan De Regenboog, gelegen aan de Schoolstraat/Dorpssingel, direct naast het winkelcentrum. Hier vind je alles wat je nodig hebt, en meer!

De plek waar vroeger basisschool De Regenboog stond heeft na vele jaren braak gelegen te hebben een nieuwe bestemming. In plan De Regenboog – vernoemd naar de voormalige basisschool – zijn inmiddels 12 appartementen (aan de zijde van de Schoolstraat) en 2 tweekappers (aan de Dorpssingel) gerealiseerd door Muller Bouw b.v. uit Oss.

Architect | Frank Willems Architecten bna – Oss

Mooi … in hartje Beuningen!

Wie comfortabel wil wonen in het hart van Beuningen kan uitstekend terecht in plan De Regenboog, gelegen aan de Schoolstraat/Dorpssingel, direct naast het winkelcentrum. Hier vind je alles wat je nodig hebt, en meer!

De plek waar vroeger basisschool De Regenboog stond heeft na vele jaren braak gelegen te hebben een nieuwe bestemming. In plan De Regenboog – vernoemd naar de voormalige basisschool – zijn inmiddels 12 appartementen (aan de zijde van de Schoolstraat) en 2 tweekappers (aan de Dorpssingel) gerealiseerd.

Beuningen in een notendop

Aan de uiterwaarden van de Waal, tussen landerijen en comfortabel dicht bij Nijmegen, ligt het gezellige, levendige en waterrijke dorp Beuningen. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op jong en oud vanwege haar veelzijdige karakter en de mooie omgeving met veel water, groen en historie. Combineer ligging en natuur met cultuur en recreatie en je hebt een fijne plek om thuis te komen. Beuningen is veelzijdig. Het voorzieningenniveau is goed en divers: het dorp heeft een gezellig centrum met een ruim aanbod van winkels en supermarkten. Beuningen heeft diverse kinderdagverblijven en basisscholen, prima gezondheidszorgvoorzieningen en goede verbindingen via het openbaar vervoer. Ook op het gebied van sport, ontspanning en verenigingsleven is genoeg te beleven. Voetbal, hockey, tennis, paardensport? Het kan er allemaal en nog veel meer. Gezellig een film pakken, een theatervoorstelling bijwonen of een hapje eten? Bezoek dan de bioscoop of vestzaktheater Het Molenhuis, of laat lekker voor je koken in één van de gezellige restaurantjes.

Beuningen is het grootste kerndorp binnen de gemeente Gemeente Beuningen, dat bestaat uit de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. De gemeente strekt zich via de Van Heemstraweg uit langs de zuidelijke uiterwaarden van de Waal, ten westen van ’s lands oudste stad Nijmegen. Beuningen telt ca. 17.250 inwoners. In de gemeente Beuningen, die nog steeds groeiende is, wonen in totaal ca. 25.300 inwoners. Beuningen is rijk aan weidse, groene en waterrijke natuur. Ook de aarde rond Beuningen is rijk. Er liggen vele bodemschatten uit de steentijd, ijzertijd en bronstijd en uit de tijd van de Romeinen. De ligging tegen Nijmegen aan biedt de gemeente aantrekkelijke extra voorzieningen: uitstekende ziekenhuizen, de Radboud Universiteit, vele (middelbare) scholen, winkels, cultuur en uitgaan. In 10 autominuten is het centrum al te bereiken. De aansluiting op de A73 richting Venlo en de A50 richting Zwolle/Eindhoven brengen je snel naar alle delen van ons land.

Vrije tijd en ontspanning

Naast vele sportfaciliteiten en verenigingsactiviteiten kun je er op ieder gewenst moment van het jaar op uit. Je kunt fietsen en wandelen in de mooie bos- en waterrijke natuur, bijvoorbeeld over de dijken langs uiterwaarden waar Rode Geuzen en Konikpaarden vrij rondlopen. Langs deze dijken liggen vier historische dijkmagazijnen, waarvan er één een regionaal centrum voor natuur- en milieu-educatie behuist. Met het fiets- en voetveer ‘H4-de Weerder’ word je ’s zomers overgezet naar Slijk-Ewijk en ervaar je de Beuningse dorpen vanaf de andere oever van de Waal. Op een warme dag kun je zwemmen in recreatieplas De Groene Heuvels. En op de derde dag in de derde week van juli doet de internationaal vermaarde Nijmeegse vierdaagse Beuningen en Weurt aan, waarmee het de gezelligste dag van het jaar is!

Locatie