Start bouw duurzame appartementen en penthouses in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek, 20 april 2023 – Het dorp Vierlingsbeek, omringd door het mooie landschap van de Peel en de rivier de Maas, wordt uitgebreid met zestien duurzame appartementen en penthouses fraai gelegen in het dorpshart. Op de bouwlocatie aan de Schepenbank vond op 20 april jl. het officiële startmoment plaats van de bouw van de appartementen en penthouses van nieuwbouwplan Achter het Vrijthof Fase 4.

Op donderdag 20 april jl. gaf wethouder Bouke de Bruin van de gemeente Land van Cuijk het officiële startsein voor de bouw van de appartementen en penthouses. In het bijzijn van de kopers en overige betrokkenen ging rond 13.30 uur symbolisch de eerste schop in de grond.

De architectuur van de dertien appartementen en drie penthouses sluit aan bij de dorps-landelijke architectuur van de eerder door Jansen Bouwontwikkeling B.V. gerealiseerde fases van Achter het Vrijthof. “Alle fases samen vormen een mooi geheel. De architect heeft ervoor gezorgd dat zijn ontwerp goed past binnen de omliggende bestaande bebouwingen”, aldus directeur Jeroen Jeukens van Jansen Bouwontwikkeling B.V.

Alle appartementen en penthouses van plan Achter het Vrijthof Fase 4 zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling, een luchtwarmtepomp, zonnepanelen op het dak en een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Wethouder Bouke de Bruin: “De bouw van de duurzame appartementen en penthouses is een waardevolle aanvulling van het dorp Vierlingsbeek én de gemeente Land van Cuijk. Er wordt steeds duurzamer gebouwd en dat juichen wij als gemeente toe”.

Wonen Vierlingsbeek neemt vier appartementen van Achter het Vrijthof Fase 4 op in haar portefeuille voor de sociale verhuur. Directeur-bestuurder Joke Abbring van Wonen Vierlingsbeek geeft aan: “Er is een grote behoefte aan duurzame sociale huurwoningen. We zijn dan ook erg blij dat we op deze prachtige locatie straks vier appartementen kunnen verhuren.” De overige twaalf appartementen zijn koopappartementen. Hiervan zijn er nog enkele te koop.

Kijk voor meer informatie op www.achterhetvrijthof.nl.