De Sluyswachter

Doesburg

Nieuwe fase in De Sluywachter: appartementen en luxe penthouse in gebouw De Brugwachter!

In maart jl. is de verkoop van nieuwbouwplan De Sluyswachter fase 1A in Doesburg gestart! Op dit moment zijn de laatste woningen te koop. De appartementen in fase 1A zijn uitverkocht.
Eind oktober 2020 start de verkoop van de laatste 17 appartementen en nog 1 luxe penthouse in fase 1B.
Interesse in een appartementen in fase 1B? Meld u aan op www.desluyswachter.nl.

Woningtypes

In fase 1A van De Sluyswachter worden 8 hoek-, 7 tussenwoningen, 21 appartementen en 2 penthouses gerealiseerd.

De woningen zijn er met schuine kap of 3 volledige woonlagen en hebben een gebruiksoppervlakte van ca. 120m² en ca. 130m². Alle woningen hebben een grote achtertuin met berging.

De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van 110m² tot ca. 125m² en zijn voorzien van 2 of 3 slaapkamers. Elk appartement heeft ook een groot balkon met uitzicht op de Oude IJssel en een eigen parkeerplaats en berging in de half-verdiepte stallingsgarage.

De twee penthouses hebben een gebruiksoppervlakte van ca. 160m² en zijn standaard voorzien van 3 slaapkamers. De penthouses beschikken ook over een eigen berging en parkeerplaats in de half-verdiepte parkeergarage en hebben beide een groot dakterras van ca. 65m² met uitzicht op de Oude IJssel.

Alle woningen en appartementen worden duurzaam en toekomstbestendig ontwikkeld en zullen zonder gasaansluiting worden gerealiseerd. Ze zullen voorzien worden van vloerverwarming, een luxe badkamer, een warmtepomp en gebalanceerde ventilatie.

Het appartementengebouw van fase 1B, De Brugwachter, beschikt per verdieping over drie appartementen en heeft één bouwlaag meer dan het appartementengebouw uit fase 1A. Hierdoor is het gebouw hoger en smaller en zorgt het voor een fraai hoogteaccent in het stedenbouwkundige silhouet. Daarnaast heeft dit nieuwe complex zijn eigen identiteit en uitstraling gekregen door de afwijkende architectonische opzet. Zo presenteren de appartementengebouwen zich als twee unieke ‘wachters’ aan de Oude IJssel, de Brugwachter en de Sluyswachter. Op detailniveau zit er verwantschap in bijvoorbeeld het metselwerk ten opzichte van de andere gebouwen, waardoor het zich mengt in het totaalbeeld.

Het ontwerp

De Sluyswachter heeft een Architectuur met een industriële uitstraling. De gebouwen zitten praktisch en logisch in elkaar, met een krachtige uitstraling. Dankzij kleine accenten, variatie in gevelbeelden en een goede materiaalkeuze is de uitstraling ook speels en warm, uitnodigend!

Het appartementengebouw heeft de kracht van een grote fabriekshal, met witte silo’s aan weerszijden en een duidelijke, donkere plint. De zijde van de Oud IJssel is het meest open, zodat de bewoners elke dag kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

De strakke vormentaal, speelse accenten en het materiaalgebruik van het appartementengebouw komen terug in de woningen. Het gevelbeeld van de woningen is net een tikkeltje anders dan die van de appartementen, waardoor de nieuwe woonwijk een mooie samenhang heeft, zonder ééntonig te worden. Als bewoner van plan de Sluyswachter ben je zo op de koppelweg en in het prachtige Doesburg, maar kun je ook letterlijk vanuit de voordeur een wandeltocht langs de  Oude IJssel maken om te genieten van de natuur.

Inrichting openbaar gebied

De industriële uitstraling van de gebouwen word doorgezet in het openbare gebied. Door middel van robuuste materialen, kleurgebruik en de nodige groene accenten ontstaat er een samenhangend beeld. Er is binnen het plangebied meer dan voldoende parkeergelegenheid. De centrale toegang vanuit de koppelweg is doorgetrokken richting de Oude IJssel, waardoor een mooi plein ontstaat met loopstroken van stelconplaten en een groene tuin. Vanuit deze ontmoetingsplek kun je doorlopen naar de Oude IJssel, om daar in een groene omgeving te genieten van het panorama.

Meer weten over dit project? Kijk op www.desluyswachter.nl.

Woningtypes

Previous Next

Locatie