De Sluyswachter

Doesburg

De woningen, appartementen en penthouses van De Sluyswachter zijn opgeleverd. Bekijk in de onderstaande fotogalerij de eerste foto’s van het prachtige eindresultaat!

Woningtypes

In fase 1A van De Sluyswachter zijn 8 hoek-, 7 tussenwoningen, 21 appartementen en 2 penthouses gerealiseerd en in fase 1B  16 appartementen en 1 penthouse.

De woningen hebben schuine kap of 3 volledige woonlagen en zijn voorzien van een grote achtertuin met berging. De appartementen een groot balkon met uitzicht op de Oude IJssel,  2 of 3 slaapkamers, een eigen parkeerplaats en een berging in de half-verdiepte stallingsgarage.

De penthouses zijn standaard voorzien van 3 slaapkamers. De penthouses beschikken ook over een eigen berging en parkeerplaats in de half-verdiepte parkeergarage en hebben beide een groot dakterras  met uitzicht op de Oude IJssel.

Alle woningen en appartementen zijn duurzaam en toekomstbestendig ontwikkeld en zijn zonder gasaansluiting gerealiseerd. Ze zijn voorzien van vloerverwarming, een luxe badkamer, een bodemwarmtepomp en gebalanceerde ventilatie.

Het appartementengebouw van fase 1B, De Brugwachter, beschikt per verdieping over drie appartementen en heeft één bouwlaag meer dan het appartementengebouw uit fase 1A. Hierdoor is het gebouw hoger en smaller en zorgt het voor een fraai hoogteaccent in het stedenbouwkundige silhouet. Daarnaast heeft dit nieuwe complex zijn eigen identiteit en uitstraling gekregen door de afwijkende architectonische opzet. Zo presenteren de appartementengebouwen zich als twee unieke ‘wachters’ aan de Oude IJssel, de Brugwachter en de Sluyswachter. Op detailniveau zit er verwantschap in bijvoorbeeld het metselwerk ten opzichte van de andere gebouwen, waardoor het zich mengt in het totaalbeeld.

Het ontwerp

De Sluyswachter heeft een architectuur met een industriële uitstraling. De gebouwen zitten praktisch en logisch in elkaar, met een krachtige uitstraling. Dankzij kleine accenten, variatie in gevelbeelden en een goede materiaalkeuze is de uitstraling ook speels en warm, uitnodigend!

Het appartementengebouw heeft de kracht van een grote fabriekshal, met witte silo’s aan weerszijden en een duidelijke, donkere plint. De zijde van de Oud IJssel is het meest open, zodat de bewoners elke dag kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

De strakke vormentaal, speelse accenten en het materiaalgebruik van het appartementengebouw komen terug in de woningen. Het gevelbeeld van de woningen is net een tikkeltje anders dan die van de appartementen, waardoor de nieuwe woonwijk een mooie samenhang heeft, zonder ééntonig te worden. Als bewoner van plan de Sluyswachter ben je zo op de koppelweg en in het prachtige Doesburg, maar je kunt ook letterlijk vanuit de voordeur een wandeltocht langs de Oude IJssel maken om te genieten van de natuur.

Inrichting openbaar gebied

De industriële uitstraling van de gebouwen is doorgezet in het openbare gebied. Door middel van robuuste materialen, kleurgebruik en de nodige groene accenten ontstaat er een samenhangend beeld. Er is binnen het plangebied meer dan voldoende parkeergelegenheid. De centrale toegang vanuit de koppelweg is doorgetrokken richting de Oude IJssel, waardoor een mooi plein ontstaat met loopstroken van stelconplaten en een groene tuin. Vanuit deze ontmoetingsplek loop je door naar de Oude IJssel, om daar in een groene omgeving te genieten van het panorama.

Woningtypes

Previous Next

Locatie