Udenhout – Den Bogerd

In verkoop

De koning te rijk … Den Bogerd

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk Den Bogerd gerealiseerd. In de ruim opgezette en groene wijk met veel verschillende bomen en bos voel je je de koning te rijk. Den Bogerd sluit aan bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. In totaal worden er ongeveer 380 woningen gebouwd.

Den Bogerd biedt koop- en huurwoningen voor starters, (jonge) gezinnen, doorstromers en senioren. In drie aaneengeschakelde woningvlakken Het Bos, De Singels en De Lanen worden tweekappers, bungalows, patio’s, rijwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. Den Bogerd biedt daarnaast ruimte voor de bouw van woningen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en twee parken. Centraal in het plan wordt een natuurpark aangelegd aan weerszijden van het beekje Ter Roomley. Lopend of fietsend door het aan te leggen bospark tussen Het Bos en De Singels waan je je in een klein bos. Ideaal voor spel en ontspanning voor iedereen. Aan beide parken zullen woningen gerealiseerd worden, zodat ook letterlijk aan het park gewoond zal worden.

Belangstelling?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in Den Bogerd? Ga dan naar www.den-bogerd.nl voor meer informatie, of volg ons op Facebook.

Den Bogerd is een gezamenlijke ontwikkeling van Jansen Bouwontwikkeling en Van der Weegen Bouwontwikkeling (Tilburg). Zij nemen gezamenlijk – ieder voor 50% – de opstalontwikkeling voor hun rekening.
GEM Den Bogerd – een samenwerking tussen de gemeente Tilburg, Jansen Bouwontwikkeling en Van der Weegen Bouwontwikkeling –  is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling van Den Bogerd.

De koning te rijk … Den Bogerd

Aan de noordoostzijde van Udenhout zal de nieuwe wijk Den Bogerd worden gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en een tweetal parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. Starters, jonge gezinnen, doorstromers en senioren kunnen er terecht voor een koop- of huurwoning. In totaal komen er ongeveer 380 nieuwe woningen, waaronder tweekappers, bungalows, patio’s, rijwoningen, vrijstaande woningen en vrije bouwkavels.

De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door de gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen; er is dan ook veel aandacht voor de natuur en bomen/bos in het bijzonder. Dit is terug te zien in de brede profielen van de wegen en de twee parken die in Den Bogerd worden aangelegd. Midden door het plan komt een natuurpark. De basis voor dit park wordt gevormd door het beekje Ter Roomley en het bestaande groen. Er komen wandelpaden door het gebied en er is ruimte voor bijvoorbeeld een speeltuin.

In Den Bogerd wordt een nieuw bospark aangelegd. In dit park waan je je in een klein bos met een variatie van bomen en een voet- en fietspad. Aan beide parken zullen woningen gerealiseerd worden, zodat ook letterlijk aan het park gewoond zal worden.

Over Udenhout

Udenhout is een aantrekkelijk Brabants dorp, vallend onder de gemeente Tilburg, met ca. 8000 inwoners. Het ligt prachtig tegen de kern Berkel-Enschot en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen aan.

Het dorp zelf biedt alles wat je nodig hebt om aangenaam te kunnen wonen en leven: winkels, supermarkten, scholen, kinderdagopvang, een uitgebreid scala aan (sport)verenigingen en prima openbaar vervoer. De omringende natuur biedt veel mogelijkheden om te ontspannen. Je kunt lekker wandelen of fietsen door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, maar bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan Kasteel de Strijdhoef. Hou je van festivals en evenementen? Dan voel je je vast thuis bij Udenhout onder zeil, De Unentse Mert en het Mugfest. Tilburg is met 15 autominuten makkelijk bereikbaar. Hier vind je ook veel extra’s op het gebied van scholen, cultuur en uitgaansleven.

Naamsherkomst

Waar komt de naam Udenhout vandaan? Niemand weet het zeker, maar uit oude optekeningen vanuit de 13e en 14e eeuw lijken de namen Eudenhout en Ödehout veel op de huidige naam Udenhout. De betekenis van de oude namen wijst op ongecultiveerd, hoog opgaand bos.

DO Stedenbouwkundig ontwerp Den Bogerd

 

De architect van Den Bogerd – Thomas Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten – drukt zijn stempel op de woningontwerpen voor de Fases 1, 2 en 3. Hierdoor ontstaat er een fraaie samenhang ondanks de woningdiversiteit. Het bureau heeft een lange traditie van ontwerpen in Udenhout. De woningontwerpen van Fase 4 zijn van de hand van Marquart Architecten B.V. uit Raamsdonksveer.

Den Bogerd krijgt een eigentijdse interpretatie van de Udenhoutse architectuur. Aan de hand van een analyse van de bekendste Udenhoutse gebouwen wordt Den Bogerd ontworpen met het typische Udenhoutse karakter. Den Bogerd wordt een natuurlijke en bomenrijke woonomgeving met aantrekkingskracht voor iedereen.

Belangstelling?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in Den Bogerd? Ga dan naar www.den-bogerd.nl voor meer informatie of volg ons via Facebook.

Voor meer informatie over plan Den Bogerd in Udenhout kun je terecht bij:

Van de Water Makelaars
Bredaseweg 268
5037 LG  Tilburg
T 013-5952952

of

Lelieveld Makelaardij
Stationsplein 1
5061 HG  Oisterwijk
T 013-5210222Aanhef Dhr.Mvr.
Voorletters *
Naam *
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres *
Mobiel *
Telefoon *
Bericht *
captcha
* Verplichte velden