Udenhout – Den Bogerd

In verkoop

De koning te rijk … Den Bogerd

Aan de noordoostzijde van Udenhout zal de nieuwe wijk Den Bogerd worden gerealiseerd. In de ruim opgezette en groene wijk met veel verschillende bomen en bos voel je je de koning te rijk. Den Bogerd sluit aan bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. In totaal worden er ongeveer 380 woningen gebouwd.

Den Bogerd biedt koop- en huurwoningen voor starters, (jonge) gezinnen, doorstromers en senioren. In drie aaneengeschakelde woningvlakken Het Bos, De Singels en De Lanen worden tweekappers, bungalows, patio’s, rijwoningen en vrijstaande woningen gebouwd.
De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en twee parken. Centraal in het plan wordt een natuurpark aangelegd aan weerszijden van het beekje Ter Roomley. Lopend of fietsend door het aan te leggen bospark tussen Het Bos en De Singels waan je je in een klein bos. Ideaal voor spel en ontspanning voor iedereen. Aan beide parken zullen woningen gerealiseerd worden, zodat ook letterlijk aan het park gewoond zal worden.
Omdat in Udenhout vraag is naar betaalbare woningen voor jongeren en starters met een sociale of economische binding met het dorp, is in het project ook veel ruimte opgenomen voor de bouw van woningen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

Fases 1 en 2

In de eerste fase – in deelgebied De Lanen – worden diverse woningtypen gerealiseerd: rijwoningen, patiobungalows en tweekappers. Ruim twintig woningen in de eerste fase worden ontwikkeld door Jonge Bouwmortels Udenhout, een collectief voor particulier opdrachtgeverschap.

Fase 2 behelst 10 rijwoningen en 14 tweekappers op ruime percelen aan de Winkelakker, een fraaie ‘groene’ laan.

De woningontwerpen voor de eerste en de tweede fase (De Lanen) komen van de tekentafel van Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle. De eerste contouren van Den Bogerd zijn al zichtbaar, want Fase 1 is inmiddels opgeleverd. Alle woningen van Fase 2 zijn inmiddels verkocht. Voor de bouw van deze woningen 2 is Alphons Coolen uit Tilburg geselecteerd.

Fase 3

Op dit moment wordt de derde fase van Den Bogerd ontwikkeld. In deze fase zullen diverse woningtypes aan de Lange wei, de Palswei, de Voorste wei en de Hoekwei worden aangeboden, waaronder bungalows, tweekappers, rijwoningen en vrijstaande woningen. Ook hiervoor heeft Bedaux de Brouwer Architecten de ontwerpen geleverd. Daarnaast zal ook een aantal vrije kavels in verkoop gaan.

 den_bogerd_f3_locatie
Den Bogerd Fase 3

Belangstelling?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in Den Bogerd? Ga dan naar www.den-bogerd.nl voor meer informatie, of volg ons op Facebook.

Den Bogerd is een gezamenlijke ontwikkeling van Jansen Bouwontwikkeling en Van der Weegen Bouwontwikkeling (Tilburg). Zij nemen gezamenlijk – ieder voor 50% – de opstalontwikkeling voor hun rekening.
GEM Den Bogerd – een samenwerking tussen de gemeente Tilburg, Jansen Bouwontwikkeling en Van der Weegen Bouwontwikkeling –  is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling van Den Bogerd.

De koning te rijk … Den Bogerd

Aan de noordoostzijde van Udenhout zal de nieuwe wijk Den Bogerd worden gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en een tweetal parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. Starters, jonge gezinnen, doorstromers en senioren kunnen er terecht voor een koop- of huurwoning. In totaal komen er ongeveer 380 nieuwe woningen, waaronder tweekappers, bungalows, patio’s, rijwoningen, vrijstaande woningen en vrije bouwkavels.

De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door de gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen; er is dan ook veel aandacht voor de natuur en bomen/bos in het bijzonder. Dit is terug te zien in de brede profielen van de wegen en de twee parken die in Den Bogerd worden aangelegd. Midden door het plan komt een natuurpark. De basis voor dit park wordt gevormd door het beekje Ter Roomley en het bestaande groen. Er komen wandelpaden door het gebied en er is ruimte voor bijvoorbeeld een speeltuin.

In Den Bogerd wordt een nieuw bospark aangelegd. In dit park waan je je in een klein bos met een variatie van bomen en een voet- en fietspad. Aan beide parken zullen woningen gerealiseerd worden, zodat ook letterlijk aan het park gewoond zal worden.

Over Udenhout

Udenhout is een aantrekkelijk Brabants dorp, vallend onder de gemeente Tilburg, met ca. 8000 inwoners. Het ligt prachtig tegen de kern Berkel-Enschot en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen aan.

Het dorp zelf biedt alles wat je nodig hebt om aangenaam te kunnen wonen en leven: winkels, supermarkten, scholen, kinderdagopvang, een uitgebreid scala aan (sport)verenigingen en prima openbaar vervoer. De omringende natuur biedt veel mogelijkheden om te ontspannen. Je kunt lekker wandelen of fietsen door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, maar bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan Kasteel de Strijdhoef. Hou je van festivals en evenementen? Dan voel je je vast thuis bij Udenhout onder zeil, De Unentse Mert en het Mugfest. Tilburg is met 15 autominuten makkelijk bereikbaar. Hier vind je ook veel extra’s op het gebied van scholen, cultuur en uitgaansleven.

Naamsherkomst

Waar komt de naam Udenhout vandaan? Niemand weet het zeker, maar uit oude optekeningen vanuit de 13e en 14e eeuw lijken de namen Eudenhout en Ödehout veel op de huidige naam Udenhout. De betekenis van de oude namen wijst op ongecultiveerd, hoog opgaand bos.

 

Udenhout Den Bogerd situatie DO stedenbouwkundig plan
DO Stedenbouwkundig ontwerp Den Bogerd

De architect van Den Bogerd – Thomas Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten – drukt zijn stempel op de woningontwerpen voor de eerste en de tweede fase. Het bureau heeft een lange traditie van ontwerpen in Udenhout.
Den Bogerd moet een eigentijdse interpretatie worden van de Udenhoutse architectuur. Aan de hand van een analyse van de bekendste Udenhoutse gebouwen wordt Den Bogerd ontworpen met het typische Udenhoutse karakter; de nieuwe wijk moet mooi passen binnen de bestaande Udenhoutse architectuur. Den Bogerd wordt een natuurlijke en bomenrijke woonomgeving met aantrekkingskracht voor iedereen.

Belangstelling?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in Den Bogerd? Ga dan naar www.den-bogerd.nl voor meer informatie of volg ons via Facebook.

Voor meer informatie over plan Den Bogerd in Udenhout kun je terecht bij:

Van de Water Makelaars
Bredaseweg 268
5037 LG  Tilburg
T 013-5952952

of

Lelieveld Makelaardij
Stationsplein 1
5061 HG  Oisterwijk
T 013-5210222Aanhef Dhr.Mvr.
Voorletters *
Naam *
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres *
Mobiel *
Telefoon *
Bericht *
captcha
* Verplichte velden